חניכיים אדומות מסביב לטיפול שורש

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

16/03/2019 | 19:08 | מאת: דניאל

שלום, 1. האם אודם ונפיחות בחניכיים מסביב לטיפול שורש ישן יכולים להעיד על בעיה בשן? 2.האם אפשר להרכיב כתר חדש על חניכיים נפוחות ששקעו בגלל הכתר הקודם? 3. מה אפשר לעשות בחניכיים כדי להוריד את הנפיחות והאודם?

יש לאבחן את מקור הבעיה, יש לברר מה מקור הדלקת. אם מקור הדלקת בחוסר התאמת שולי הכתר הישן או ברמת השרש- אולי סדק בשרש. במידה ונשלל סדק אורכי בשרש - יש להבריא את החניכיים לפני שמתקינים כתר חדש. יכול להיות שיש צורך בהסרת אבנית בלבד, יכול להיות שנדרש ניתוח להארכת כותרת. כאמור - נדרש איבחון מדוייק

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים