כאבים ודימומים מכתר קבוע

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

02/02/2019 | 20:39 | מאת: שירה

שלום יש לי כתר מאוחה למתכת וקורה בזמן האחרון גם דימומים הרבה פעמים וכאב בכל ניקוי ושנתקע אוכל שמקשה לפעמים להוציא עוד יותר סיוט גם קצת שחור באיזור הכתר ובמקום מסוים נוטה לצהוב ובזמן האחרון גם הרגשת הלחץ הזאת קוראת גם סתם לא כאב אלא סוג של לחץ כאילו אין מקום שלוחץ שם למטה והכתר לא מתאים ואפילו כאילו סוג של התפרקות הבעיה שלא רואים כלום רק השחור/צהוב גם הצילומים לא הראו דבר אבל הסכמנו בגלל שמציק וכואב,שנחליף לזירקוניה כבר. האם יכול חהיות מצב שפתאום כתר לוחץ בחניכיים ועושה דלקות שפתאום לא מתאים קרה משהו או אפילו מתכת מתפוררת ופתאום נעשה שינוי או מה יכולה להיות הבעיה להרגשה והאם שיורידו את הכתר יכולות לראות דברים חדשים כמו עששת או בעיה בכתר שפתאום נעשתה בשן או בחניכיים שאולי בצילום בגלל שהכתר הפה מסתיר לראות בצילום וגם אחרי ההורדה צריכים גם מבנה חזר או רק כתר זמני?

חשוב להסיר את הכתר לבדוק האם נותרה עששת. רצוי גם לבצע כתר זמני אבחנתי כדי לוודא שהחניכיים מגיבים יפה לשולי הכתר

02/02/2019 | 23:42 | מאת: שירה

אבל יכול להיות שיש עששת או דלקת חניכיים גדולה או עוד בעיות שלא נראו בצילום ואצטרך טיפולים נובפים. ובכל מקרה אחרי ההורדה שמים כתר זמני ואם יראו שהכל תקין נקבע תור ואם לא אז יטפלו אבל בגלל שכאבים ודימומים שכבר יש לי איזה כמה חודשים ולא עוברים כנראה שיש משהוא או שיכול להיות גם כל התופעות כולל דימומים זה מכתר לקוי רק שפתאום אולי רגישויות או החלדות מהכתר. והאם אחרי שמשחיזים שוב אם זה רק לכתר זמני ואם גם מבנה יכול להיות שבעקבות זאת אצטרך גם ניתוח הארכת כותרת ?

יכול להיות

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים