הקצעת שורשים ואובדן עצם

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

23/01/2019 | 12:51 | מאת: ליטל

שלום ד"ר חיה, עברתי הקצעת שורשים בעקבות כיסי חניכיים בעומק 5-7 מ"מ. שאלותיי הן: 1. האם כיסי חניכיים בהכרח גורמים לאובדן עצם החניכיים? 2. האם העצם משתקמת לאחר הקצעת השורשים? 3. בזמן ההקצעה היה איזור בו הכאב היה בלתי נסבל, גם בזמן הרדמה. מאז הטיפול יש לי שם מידי פעם כאבים עמומים. האם זה אומר בהכרח שיש איזשהי בעיה בשן? חשוב לי לציין שרופא השיניים טען שיש מגע לא טוב בין שתי השיניים הללו, ולכן תתכן דחיסת מזון. כמו כן- טופלתי אצל רופא השיניים לפני ביצוע ההקצעה תודה

1. בדרך כלל כיסים 5-7מ"מ מלווים גם באובדן עצם - ניתן לראות ברנטגן את הפגיעה הגרמית 2.הקצעת שרשים - סילוק האבנית שנמצאת צמודה לשרש בעומק החניכיים מאפשרת ריפוי הרקמה הרכה - העצם עצמה לא משתקמת מהקצעת השרשים אלא מתקבל צמצום עומק הכיסים - לא תמיד זה מספיק ולכן עושים הערכה מחדש ובודקים את הצורך בניתוח חניכיים לאחר חודשיים שלושה מסיום ביצוע הקצעת השרשים 3.במידה וקיימת דחיסת מזון יש לתקן את נקודת המגע - לתקן סתימה או כתר - כי אחרת לא יהיה ריפוי של החניכיים

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים