לאחר ניתוח חניכיים ניב חשוף ותפרים נמסים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

10/10/2018 | 15:34 | מאת: אסי

שלום לך. אתמול עברתי ניתוח בחניכיים בלסת עליונה. נעשה ניקוי עמוק,השתלה עצמית מהחיך לחניכיים הוכנס חומר אמודוגין בונה רקמות וכו... כמובן שלבסוף החניכיים נתפרו חזרה. היום קמתי עם נפיחות בלחיים ומעלה מה שאני מבין שהוא הגיוני בשלב זה. היום הופיע דימום חזק בניב השמאלי שם גם המקום נראה עם בורות עמוקים והניב נראה חשוף(כאילו ארוך יותר) ,לא רואים שהחניכיים מכסות את חלקו העליון של הניב כפי שכיסה לפני הניתוח ובכל השיניים זה נראה שכן מכסה. בנוסף גם עד הבוקר הרגשתי בחיך שאריות חוטים שלפתע כבר לא הרגשתי אותם. השאלה היא האם זה תקין שהניב חשוף והמקום שם נראה פחות יפה משאר הפה ואם השאריות חוטים שנעלמו לפתע זה דבר תקין. הייתי אצל רופא במרפאה לביקורת(לא הרופאה שניתחה) והוא אמר שהכל נראה תקין. אני לא שלם ודואג שהשן חשופה ושהתפרים לא בסדר. מדובר בתפרים נמסים שאמורים להעלם לבד,אך האם זה הגיוני שהם נמסים אחרי יום? אפילו השאריות שנשארו תלויות?

אם הרופאה אמרה שהמצב תקין אני משערת שהיא צודקת. לעיתים ישנה נסיגת חניכיים אחרי ניתוח חניכיים אבל את התוצאות ניתן לשפוט רק לאחר תקופת רפוי של 3-6 חודשים לא מייד. לפי התיאור כנראה שתפר אחד השתחרר ולכן היה דימום. זה יכול לקרות.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים