תזוזת שיניים-אשמח לייעוץ

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

28/08/2018 | 20:35 | מאת: איילה

בס"ד שלום רב, אני בת 27 ולצערי התגלה אצלי מחלת חניכיים לפני שנה בערך. בהתחלה עשיתי טיפולים אצל השיננית לאחר מכן כייון שזה לא עזר כל כך נאלצתי לצערי לעקור שלושה שיניים עליונות קדמיות ועוד שלושה שיניים עשיתי טיפולי שורש. עברתי ניתוח בחניכיים היה לי גשר זמני וכעת גשר קבוע על ששת שינייים הקדמיות. לצערי אני כל הזמן מרגישה תנודה בשיניים העליונות. השיניים הקדמיות כל הזמן זזות קדימה ואז נוצר מנשך פתוח שגודל עם הזמן לצערי. הדבר מפריע לי בדיבור,בהיגוי, באכילה,בבליעה ומתסכל מאודד. הרופא עשה לי סד לילה על מנת לנסות לשמור אני מנסה לשים אותו כמה שיותר במהלך היום אך עדיין מרגישה שהשיניים מתקדמות ושיש פער בין השיניים העליונות לתחתונות. הרופא אמר(הרופא חניכיים וגם הרופא המטפל) שהוא עשה כל שביכולתו ואין פתרון אחר. הוא אומר שהוא לא רואה תזוזה אבל אני מרגישה מיום ליום תזוזה קדימה. וגם רואה מרווח שגדל. השאלה שלי מה ניתן לעשות?? זה מתסכל ומכניס אותי לדיכאון האם יש לזה פתרון? אני צעירה (יחסית) האם יש משהו שאפשר לעצור את התזוזה? חשבתי אולי על פלטה לשיניים (כי בעבר היה לי בעקבות גשר בשיניים) אך הרופא אמר שזה כמו סד לילה. וזה לא עוצר את התזוזה. אשמח לעזרה ולפתרון מעשי. -יש לציין שאני עם גשר קבוע רק חודש. תודה מראש, איילה.

קשה לי להביע דעתי ללא בדיקה קלינית ורנטגנית. יתכן שקיים עומס סגרי גדול מדי על השיניים הקדמיות - חשוב לבצע איזון סגר והכי נכון להגיע לבדיקת רופא מומחה עם צילומים עדכניים כדי להתוות תכנית טיפול נכונה עבורך

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים