נטילת פרוביוטיקה אצל חולי קרוהן וקוליטיס- האם מומל

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

23/04/2008 | 21:05 | מאת: גלי

שלום, אני אובחנתי לאחרונה כחולה באחת מהמחלות הללו רציתי לדעת האם לקיחת פרוביוטיקה מסוג: אסידופילוס .ביפדובקטריום,וסטרפטוקוקוס עלול לחדור דרך דפנות המעיים לתוך הדם ולהעביר את החיידקים למערכת הדם? האם רצוי לקחת חיידקים טובים במצבי? אודה על תשובה בהקדם.

23/04/2008 | 21:40 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום גלי, הספרות הרפואית מכילה מספר מאות מאמרים על התופעות של פרוביוטיקה במחלות המעי הדלקתיות - קרוהן וקוליטיס כיבית, והנתונים בהמשך הם סיכום קצרצר של הספרות הזו. אחלק את תשובתי לשני חלקים לפי המחלה: ההשפעה של פרוביוטיקה מכל מיני סוגים על חולים עם קרוהן היא זניחה ביותר. הווה אומר - לא הוכחה תועלת משמעותית במהלך או התקדמות המחלה בחולים שנטלו פרוביוטיקה לעומת חולים שנטלו את הטיפול הסטנדרטי במחלה. מצד שני גם לא הוכח שפרוביוטיקה גרמה לאיזשהו נזק לחולים שנטלו אותה. מה שנקרא: למל"מ - לא מועיל, לא מזיק. בחולים עם קוליטיס כיבית שנטלו פרוביוטיקה ראו שהמרווחים בין התקף אחד לשני התארכו במעט, מה שאומר שהפרוביוטיקה עזרה במעט להקטין את תדירות ההתקפים של המחלה, אך לא באופן ממש משמעותי. גם כאן לא נגרם כל נזק לחולים שנטלו פרוביוטיקה. המצב העיקרי בו הראו שלפרוביוטיקה יש השפעה חיובית משמעותית, הוא בחולים עם קוליטיס שכבר עברו ניתוח לכריתת כל המעי הגס והרקטום עם יצירת פאוץ' מהמעי הדק - ניתוח הפאוץ' המפורסם. חלק מהחולים האלה (כ-5-10%) סובלים מזיהומים חוזרים בפאוץ' הזה - מה שנקרא פאוצ'יטיס Pouchitis, ולהם פרוביוטיקה יכולה ממש לעזור. במקרה שלך, עקב העובדה שאת רק בתחילת הדרך, ועדיין אין לך אבחנה חד משמעית, אני סבור שלא ייגרם נזק אם תשתמשי בפרוביוטיקה, אך גם אל תצפי לניסים והחלמה מלאה מהמחלה. בהצלחה.

24/04/2008 | 07:20 | מאת: גלי

הבנתי שגם יש איסור על מאכלים מסוימים בהתקף.. מה זה אומר התקף? כאבים ושלשול דמי?<

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות