טחור חיצוני-דרכי טיפול

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

27/05/2009 | 10:12 | מאת: סופי

שלום רב. אני בת 25 ולפני מס' ימים, לאחר כאב בפי הטבעת, מצאתי כי יש לי טחור חיצוני (נראה במראה). היציאות כואבות מאוד, כמובן מדממות, ולעיתים אם אני לובשת תחתון צמוד יש גם דם על התחתון. לעיתים אני מרגישה כאב אחרי ישיבה בצורה מסויימת. זוהי פעם ראשונה שזה קורה לי (אבי עבר ניתוח טחורים לפני מס' שנים). חרשתי על פורומים באינטרנט- כולל הפורום הנפלא שלך- וקראתי עצות רבות. ראשית, קבעתי תור אצל כיר' קולורקטלי בעין כרם (אך התור הוא רק בחודש אוגוסט). שנית, רציתי לברר איתך מס' דברים: האם טחור חיצוני יכול לחלוף מעצמו באמצעות תזונה נכונה (הומלץ על ידך לשתות הרבה ולהשתמש בקונסיל) וספורט (אני הולכת למכון כושר 3 פעמים בשבוע)? אין לי בבית אמבטיה, אלא מקלחת... האם זה קריטי להחלמה? האם ניתן לשכך את הכאב בדרכים נוספות (כדורים? משחות?) כיצד ניתן למנוע חזרת הטחור לכשהוא יעלם (אם בכלל?!) ושוב השאלה החשובה מכל- האם הטחור יעלם מעצמו אפילו עוד לפני הביקור אצל הכירורג? אשמח לעצות נוספות ודרכי טיפול. המשך בעבודת הקודש! תודה!

27/05/2009 | 12:38 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום סופי, ראשית, דר' אלון פיקרסקי, הכירורג הקולורקטלי של הדסה עין כרם, הוא מעולה ומאוד מנוסה, ואני שמח (בשבילו) שהתור אליו כל כך ארוך. לעיניין: הסימפטומים של טחור חיצוני יכולים לחלוף מעצמם עם הזמן, ואכן, ברוב המקרים זה מה שקורה. תזונה נכונה כפי שציינת יכולה לזרז את התהליך הזה. ספורט עוזר; אמבטיה - לא קריטי אך יכול להועיל; כדורים נגד כאבים יכולים לעזור ואני אישית לא מאמין במשחות למיניהן. למנוע חזרה - להמשיך באותה שיטה ולהימנע מעצירות. יש סיכוי גבוה שהטחור יעלם הרבה לפני הביקור בהדסה.

27/05/2009 | 13:41 | מאת: סופי

תודה על המענה המהיר והמקצועי לעילא ולעילא! שאלה חשובה נוספת: מהי התזונה המומלצת על ידך במקרי טחורים? (פרט לקונסיל) אשמח לפירוט רחב עד כמה שניתן :) שוב-תודה!

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות