"גזים" לאחר ניתוח סרטני

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

09/03/2008 | 15:52 | מאת: דורון סגל

שלום, אמי עברה ניתוח במעי הגס להסרת גידול בגודל 8 "סמ. הגידול היה 45"סמ מפי הטבעת. הניתוח היה ב 6/1/2008, השאלה שלנו: 1 אמי סובלת "מגזים" רבים לאחר הניתוח, בעלי ריח חריף. האם הדבר נורמלי, עד מתי זה ימשך(???( מה ניתן לעשות?? . 2. מתי ניתן לחדש פעילות גופנית,מה הפעילות הממולצת(לאחר ניתוח) , אמי היתה הולכת פעמיים ביום לפני הניתוח ואכלה אוכל בריא, באיזה הדרגה ?? 3. האם יש צורך לקחת ויטמנים(למרות שאוכלת טוב ונכון(??.

09/03/2008 | 16:37 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום דורון, איזה ניתוח אמך עברה? האם זה היה ניתוח דחוף או אלקטיבי? האם הגידול גרם לחסימה של המעי הגס? הסיבה שאני שואל את השאלות האלה היא שלעתים, במקרים של גידול חוסם במעי הגס (גם כשהוא במרחק 45 ס"מ מפי הטבעת), מבצעים כריתה של כל המעי הגס עד מיד מתחת לגידול ומחברים לשם מעי דק. זה יכול לגרום לשלשול וגזים. בד"כ, חודשיים לאחר ניתוחים כגון זה, המצב אמור להתאזן. אין מניעה שאמך תאכל אוכל רגיל ותחזור לפעילות רגילה לחלוטין. אם אתה עדיין מוטרד, תפנה לכירורג שניתח אותה.

09/03/2008 | 20:41 | מאת: דורון

דוקטור, כרתו חלק מהמעי הגס וסגרו בחזרה. הגידול לא חסם את המעי הגס. אבל מאחר והיה גידול גדול ניתוח תוך מספר ימים. מה לגבי וטימינים(האם צריך לקחת). תודה רבה על התשובה . בברכה, דורון

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות