טחור חיצוני ?

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

24/01/2009 | 17:56 | מאת: טל

לפני 4 ימים גיליתי גולה בפי הטבעת. הכאבים היו לזקים מאד ולמחרת הופנתי לכירורג בקופת חולים. הוא דיבר על external hemorrhoid ובו במקום בחדר של האחות , עשה לי הרדמה מקומית , חיתוך והוציא החוצה משהו שהיה נראה כמו קריש דם גדול. נתן לי טבעקוטן למריחה, הורה על אמבטיות ולחזור אליו עוד 10-15 לביקורת. כמה שאלות לי: 1. מקריאת תשובות אחרות שלך על טחורים חיצוניים, אני חייבת להודות שאני תוהה (ומעט מוטרדת) האם היה זה הליך הכרחי? ברור לי שאין אפשרות לאבחן וירטואלית כזה דבר , אבל קראתי בתשובותייך שאם אכן מדובר על טחור חיצוני זה אמור לעבור תוך כמה ימים?? 2. אחרי יומיים, החתך עדיין פתוח, מעט מדמם, ונפוח. אני עושה אמבטיות ומורחת את המשחה אך נדמה שזה לא עוזר.האם להמתין כמה ימים או שמה יש צורך לעשות ביקורת מייד? אם דרושה ביקורת האם זו אמורה להתבצע ע"י כירורג בלבד? 3. במידה ואכן דובר על טחור חיצוני, ומאחר ולא הצלחתי לקבל מענה ככשאלתי את הכירורג שטיפל בי, ממה נגרם טחור חיצוני? האם עלי לצפות שזה יקרה שוב? האם יש משהו שניתן לעשות כמניעה או דברים מסויימים שיש להימנע מהם. אודה לכל תשובה והכוונה. תודה מראש.

24/01/2009 | 20:17 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום טל, נשמע שהיה לך קריש דם בטחור חיצוני. אם חולה כמוך מגיע לבדיקת רופא תוך 24 שעות מרגע הופעת הנפיחות והכאבים, עדיין מקובל לפעמים לעשות את הפעולה שעברת שהיא הרדמה מקומית, חיתוך הטחור והוצאת קריש הדם ממנו. אם הסימנים נמשכים מעל 24 שעות, פחות מקובל לבצע ניקוז בלבד. רוב הפרוקטולוגים (כולל אותי) היו מחכים בכל מקרה, גם אם הסימנים (נפיחות וכאבים) נמשכים פחות מ-24 שעות. כפי שכבר כתבתי כאן בעבר, ברוב המקרים הכאבים והנפיחות חולפים מעצמם תוך מספר ימים עם טיפול סימפטומטי בלבד - אמבטיות ישיבה, טיפול בכאבים (אקמול, אופטלגין וכד'). יומיים לאחר כזו פעולה החתך אמור עדיין להיות פתוח, והוא ישאר פתוח עוד מספר ימים (עד בערך שבועיים). המשחה אמורה למנוע זיהום משני. אני בד"כ לא ממליץ להשתמש במשחות אלא לשמור על נקיון המקום (מים וסבון אמורים להספיק בהחלט). לגבי הביקורת - אני אישית, ואני מניח שכל כירורג נורמלי אחר, היה רוצה לראות חולה שעבר אצלו ניתוח כלשהו, גם קטן מאוד, כך שרצוי שתחזרי לביקורת אצלו. הגורם להופעת טחור חיצוני הוא בד"כ ארוע של עצירות קשה. תנסי להימנע מכך בעתיד ע"י שתיה מרובה והוספת סיבים תזונתיים למזון שלך. בהצלחה

24/01/2009 | 22:02 | מאת: טל

קודם ולפני הכל , מודה מאד מאד על התשובה המהירה והמקיפה. בשרותך, שאלה נוספת: מאחר וכבר קראתי גם לפני תשובתך שהסיבה היא בדרך כלל עצירות קשה , אך לא הייתה לי כזו, בוודאות, מה עוד יכולות להיות הסיבות לכך? אשמח לשמוע דעתך. שוב תודה, ושבוע מצויין.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות