גירוד, כאב ושלשול

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

12/05/2015 | 18:59 | מאת: דליה

לאחרונה כל הצואה שלי יוצאת נוזלית לחלוטין (בלי גושים, רק נוזל…) ומגרד ושורף לי מאוד בפי הטבעת ובאיזור שמסביב (לכיוון הפות). ניסיתי לבדוק מה יכול לגרום לזה, מצאתי כמה דברים ואשמח אם תוכלו לעזור לי במה הכי סביר והאם כדאי לי ללכת להיבדק- לפני חודש טופלתי באמוקסצילין לדלקת באוזן ועכשיו אני מטופלת באוגמנטין לדלקת בגרון, וקראתי שאנטיביוטיקה עלולה לגרום לשלשול. בשבועיים האחרונים אכלתי הרבה מאוד מרק עגבניות וקראתי שעגבניות יכולות לגרום לגירוד או פריחה צורבת בפי הטבעת. קראתי גם שהמצב הזה עלול להיגרם בגלל סרטן במעי (ואני מקווה מאוד שזה לא המצב…) ושזה סביר אם יש לי היסטוריה משפחתית של סרטן במעי- לסבתא שלי היה סרטן במעי. אשמח אם תוכלו לעזור לי, זה מצב מאוד לא נעים והוא רק נעשה גרוע יותר מיום ליום…

15/05/2015 | 15:01 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום דליה, טיפול אנטיביוטי ממושך משנה את המאזן בין החיידקים במעי ובהחלט עלול לגרום לשלשולים. ממליץ לבצע בדיקת צואה לרעלן (טוקסין) של חיידק שנקרא קלוסטרידיום דיפיצילה - CLOSTRIDIUM DIFFICILE TOXIN או בקיצור CDT. אם יתגלה שהבדיקה חיובית, סימן שהחיידקים הטובים במעי שלך חוסלו ע"י האנטיביוטיקה והחיידק הזה התרבה יתר על המידה. הטיפול הוא אנטיביוטיקה ששמה FLAGYL . מציע לגשת לרופא המשפחה בהקדם. פחות סביר שזה בגלל סרטן.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות