החרפת מצב הטחורים בעקבות שינוי תזונתי

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

16/09/2008 | 15:04 | מאת: שושנה

לד"ר פרסון שלום רב!!! לבעלי הורכבה דיאטה חדשה בעקבות גילוי של טריגליצרידים בדם. אסרו עליו פירות מרובים (פרי אחד ליום, ליתר הדיוק) וכן אכילה מרובה של פחמימות. לעומת זאת, אפשרו לא לאכול ללא הגבלה ירקות חיים ומבושלים. למרבה האירוניה, כאשר הוא אכל יותר דברים מעובדים ופחות חיים הוא לא סבל מעצירויות. מיום שהתחיל בתזונה החדשה הכוללת שפע ירקות חיים ומבושלים הוא החל לסבול מעצירות. בעבר היו לו טחורים מדממים ועם הזמן שקטו ללא טיפול. היום בעקבות העצירויות הם חזרו בגדול ומסבים לו סבל רב. האם תוכל לשפוך אור על המצב ואף לייעץ לנו מה לעשות בתודה מראש

17/09/2008 | 10:07 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום שושנה, לפעמים שינויים דראסטיים בהרגלי התזונה גורמים לשינויים דראסטיים בהרגלי היציאות. באופן אירוני, גם שינויים לכוון של תזונה יותר "בריאה" יכולים לגרום לתגובות משונות של מערכת העיכול, וזה יכול לעבוד לשני הכוונים - או נטיה לשלשול או לעצירות. אני ממליץ לעשות מספר דברים: להוסיף לדיאטה סיבים תזונתיים ושתיה מרובה של נוזלים. הסיבה שהמליצו לבעלך להוריד בכמות הפירות היא עקב תכולת הסוכר הגבוהה יחסית בפירות. בירקות יש בד"כ פחות סוכר, כך שאפשר לאכול יותר ירקות. בכ"ז לא מומלץ לאכול הרבה ירקות בעלי תכולת סוכר גבוהה כמו גזר, בצל ועגבניות. מומלץ לצרוך יותר ירקות ירוקים - ברוקולי, תרד, פלפל ירוק, מלפפונים וחסה. תוספת של סיבים תזונתיים יכולה להסדיר את היציאות. אני בד"כ ממליץ על תכשיר בשם קונסיל הנמכר ללא מרשם. חשוב לשתות הרבה מים, ולפעמים רק העלאת כמות השתיה מסדרת את העצירות. יש גם מחקרים שהראו שתוספת סיבים תזונתיים יכולה להוריד את רמת השומנים בדם, כך שבעלך יצא נשכר פעמיים. בהצלחה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות