פרוקטיטיס וטחורים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

16/09/2008 | 14:11 | מאת: פז

שלום אני בת 30 , לפני 4שנים אובחן אצלי פרוקטיטיס , קיבלתי רפאסל ו דימום פסק לאחר שתי הריונות ב2007 אובחן אצלי דלקת קלה במעי וטחורים דרגה 1-2 , גסטרו טוען שהדימום שהיה זה בגלל הטחורים , השתמשתי ברפאסל נרות . כרגע מופיע אצלי דימום אחרי יציאה לסירוגין , כלומר יש פעמיים שיש מעט דימום ויש פעמיים שאין בכלל אני לא יודעת האם הדימום נובע מטחורים או בדלקת במעי (פרוקטיטיס.) אודה לך על עזרתך , יש לי תור לגסטרו רק בדצמבר עליי לציין שאני לא נוטלת את הנרות באופן קבוע , בברכה פז

17/09/2008 | 09:56 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום פז, טחורים דרגה 1-2 הם טחורים יחסית קטנים אשר בד"כ לא גורמים לבעיות, אך יכולים לדמם. הפרוקטיטיס יכולה לחזור בעיקר אם לא נוטלים טיפול קבוע ולאחר ארועים "דרמטיים" בגוף כגון הריונות. קשה להחליט ממה הדימומים שלך נובעים, אך בכל מקרה הייתי ממליץ לך להימנע מעצירות (אם יש לך) ע"י הוספת סיבים תזונתיים ושתיה מרובה, ונטילה קבועה של נרות הראפאסאל שכבר עזרו לך בעבר. במקביל, אם יש אפשרות, תקבעי תור לבדיקת פרוקטולוג או כירורג קולורקטלי. אני לא הייתי ממתין עד דצמבר לבדיקת גסטרואנטרולוג. תנסי להקדים.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות