תחושת בעירה ושריפה בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

05/09/2008 | 22:21 | מאת: או

שלום רב, בעלי בן 37 סבל מצרבות ושילשולים מרובים בבדיקת דם גילו את החיידק הליקובקטור פירולי טופל בטיפול המשולש אנטביוטיקה +נוגד חומציות. איך שסיים את הטיפול התחילה אצלו שריפה בפי הטבעת (מדובר על יותר מחודש שבעלי סובל ולא יודעים מה לעשות זה לא עובר) הפרוקטולוג אמר שאין טחורים ואין פיסורה טשלח לרופא עור וכן בתחילת חודש אוקטובר אמור לבצע את הבדיקה קולונוסקופיה. טופל עד עכשיו במשחות מרובות בפעם האחרונה אמרו לו להספיק עם המשחות ולמרוח פסטה בייבי. תחושת השריפה והבעירה עדיין קיימת במיוחד בשירותים בזמן היציאות. דוקטור לאן לפנות כדי לעזור לבעלי?

06/09/2008 | 09:24 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום רב, זה שלא אובחנה בעיה בבדיקת פרוקטולוג זה סימן טוב. לפעמים לאחר טיפול אנטיביוטי ממושך, בעיקר בשילוב עם "נוגדי חומצה", הרכב החיידקים בצואה משתנה ויכולות להופיע כל מיני תופעות חדשות של מערכת העיכול כולל התלונות שבעלך מתאר. אני מציע בשלב ראשון להוסיף לתזונה סיבים תזונתיים - יש הרבה תכשירים כאלה בשוק - עם שתיה מרובה של מים (בערך 2 ליטר ביום). זה אמור לסדר את היציאות. גם הקולונוסקופיה תתן רמז לגבי נוכחות או היעדר בעיה רצינית.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות