שאלה בקשר לטחורים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

01/09/2008 | 21:53 | מאת: גיל

שלום, לפני כמה ימים הייתי אצל רופא והוא איבחן אצלי טחורים ברמה קלה, אינני סובל מכאבים או אי נוחות כתוצאה מהטחורים. הרופא נתן לי מרשם לתרופה שנקראת רקטוצורין ,משחה לטיפול בטחורים, השאלה שלי היא האם המטרה של המשחה היא לטפל בטחורים ובאמת לגרום להם להעלם או שהיא משחת אלחוש כדי לגרום להקלה בכאב שכמו שאמרתי אין לי אז אולי אני בכלל לא צריך לקחת אותה? תודה על העזרה..

02/09/2008 | 09:43 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

לפי התיאור שלך נראה לי שבאמת אין צורך שתיקח את הרקטוצורין. גם אם מופיעים סימפטומים קלים של טחורים, הטיפול הראשוני המומלץ הוא ריכוך היציאות ע"י תזונה עשירת סיבים תזונתיים ושתיה מרובה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות