פצעים בפי הטבעת ומסביבו

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

26/07/2012 | 02:34 | מאת: לינה

שלום ד"ר, בחודשים האחרונים החלו להופיע לי תחושת גרד בפי הטבעת, אך לא טורדני ובנוסף נהיו פצעים. חשוב לי לציין שאני אישה היגיינית מאוד ולכן לא ברור לי כיצד זה נוצר וזה כמובן מאוד מביך אותי ולא נעים לי לגשת לרופא, הפצעים הם קטנים אך יש הרבה צמודים והם לבנים מאוד לא אסתטי ולא נעים. מה אתה חושב שזה? וכיצד אפשר לטפל? והאם במידה וצריך לגשת לפרוקטולוג אפשר ללא הפניה? תודה רבה !!!!! אתה מציל אותי פה

28/07/2012 | 10:36 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

בוקר טוב לינה, פצעים לבנים קטנים (מעין בליטות קטנות סביב פי הטבעת) יכולים להיות קונדילומות (יבלות וירליות). בלי בדיקה גופנית לא ניתן להגיד בוודאות מה הבעיה ואני ממליץ ללכת ולהיבדק ע"י פרוקטולוג בהקדם. אם אכן מדובר בקונדילומה, אז מדובר במחלה מדבקת המועברת ביחסי מין וצריך להיבדק ולטפל בהקדם. את יכולה ללכת גם לגינקולוג ולשאול אותו. בהצלחה

04/03/2019 | 21:06 | מאת: עפרי

לבן הקטן שלי יש פצעים לבנים סביב פי הטבעת. הוא לא קיים יחסי מין, מה הסיבה לכך? ומה טיפול?

איני יכול להציל אותך בלי בדיקה. התיאור שלך מחשיד לנגעי קונדילומה. עלייך להגיע לבדיקת פרוקטולוג. איני יודע איך זה בקופת החולים בה את חברה אך ב"מכבי" אין צורך בהפנייה.

28/08/2023 | 19:33 | מאת: אחמד

שלום יותר מחודשיים יש לי פצע בתוך הטבעת כאבי תופת אחרי השירותים

התיאור מחשיד לפיסורה. פנה לבדיקת כירורג/פרוקטולוג לאיבחון ולקבלת טיפול

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות