דלקת מעיים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

12/08/2008 | 10:34 | מאת: רוני

שלום דוקטור: הרופאה שלי איבחנה שיש לי דלקת מעיים, והבטן כואבת לי מדי פעם בעיקר לאחר אוכל. שמתי לב שלאחרונה לאחר שאני שותה חלב (בד"כ החלב קר) כואבת לי הבטן. רציתי לדעת האם יש קשר בין דלקת מעיים לשתיית חלב. תודה רבה!!!

14/08/2008 | 09:18 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום רוני, יש אנשים עם רגישות או אי סבילות לאחד המרכיבים של חלב - לקטוז. הביטוי של המצב הזה הוא בד"כ כאבי בטן, גזים ושלשולים לאחר שתיית חלב. יש דרכים לבדוק האם לחולה יש אי סבילות ללקטוז - רופאת המשפחה אמור לדעת איך זה נעשה. יש גורמים אחרים לדלקות במעיים (אגב - אי סבילות ללקטוז זה לא בדיוק דלקת), ואם זה החשד של הרופאה שלך, יש צורך לברר את זה. ברוב המקרים, דלקות מעיים קלות הן מחלות וירליות קלות (קלקול קיבה בלשון העם) שחולפות מעצמן ללא טיפול, אך אם המצב נמשך זמן רב (מעבר לשבוע) יש צורך בבירור יותר מעמיק.

03/09/2008 | 11:20 | מאת: רוני

הייתי אצל הרופא,ואובחן שיש לי "דלקת מעיים" אמרו לי לשתות המון וזהו אני בינתיים עם כאבי ראש,כאבי בטן ושילשולים האם יש לך המלצה בשבילי איך לטפל

03/09/2008 | 11:22 | מאת: רוני

הייתי אצל הרופא,ואובחן שיש לי "דלקת מעיים" אמרו לי לשתות המון וזהו אני בינתיים עם כאבי ראש,כאבי בטן ושילשולים האם יש לך המלצה בשבילי איך לטפל

03/09/2008 | 12:05 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

אם אין שיפור במצב, וזה נמשך כבר 3 שבועות, אני חושב שיש מקום לבירור יותר מעמיק. אם כאבי הראש, כאבי הבטן והשלשול ממשיכים, יתכן שיש מקום לפנות לחדר המיון ואולי אפילו להתאשפז לצורך בירור. לדעתי, אותם סימפטומים שנמשכים כבר 3 שבועות (מאז הפניה הראשונה בפורום הזה) מצביעים על מחלה שהפתרון שלה איננו "שתיה מרובה" בלבד. המלצתי - לפנות לחדר המיון הקרוב למקום מגורייך.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות