מורסות מוגלתיות

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

13/07/2008 | 10:20 | מאת: קורין

לפני כמספר חודשים החלו להופיע מורסות מוגלתיות באזור הואגינה. אחד בא, אחד חלף, עד לפני כחודש. בחודשיים האחרונים גם דימומים מהרחם, לא מהרקטום. יש לי בחילות וכאבים בבטן התחתונה מצד שמאל. היה לי גם iud ברחם, עברתי בדיקה גניקולוגית ולא נמצא שום בעיה מבחינה גניקולוגית. השאלה שלי האם ייתכן שבעקבות המורסות בנרתיק, שיש לי בעיה במעי?? דחוף מאד. תודה

13/07/2008 | 20:58 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

ערב טוב קורין, לא ציינת האם יש לך גם סימפטומים של מערכת העיכול למעט כאבי הבטן משמאל והבחילה. האם יש לך שלשולים או עצירות? האם הרגלי פעולת המעיים שלך השתנו לאחרונה? האם אי פעם עברת קולונוסקופיה? האם יש לך בעיות עם מערכת השתן? לא ציינת את גילך - נתון חשוב שיכול לקבץ פתולוגיות שונות לפי הגיל ושכיחות ההופעה שלהן. לעניין: אני ממליץ לך להיבדק ע"י כירורג קולורקטלי בהקדם האפשרי. מה שאת מתארת זהו אינו מצב תקין, ולהערכתי מקורו אינו בתחום הגינקולוגי אלא במערכת העיכול. תבחרי בכירורג שמתמחה בכירורגיה קולורקטלית במקום מגורייך. את צפוייה לעבור סוללת בדיקות שאמורה לכלול קולונוסקופיה ובדיקה של המעי הדק לפחות.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות