היי ד"ר, שוב אני, יש לי רק עוד שאלה..

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

07/02/2011 | 20:59 | מאת: שושנת העמקים

האם על מנת לאבחן אם יש הרניה באזור הסטומה זה מצריך בדיקת אצבע של הכירורג לתוך הסטומה? הבדיקה הזאת פשוט ממש ממש מלחיצה אותי נורא.. ): העניין הוא שמיום שבת האחרון אני מרגישה מן כאב ליד הסטומה, בצד ימין של הסטומה, קצת למטה. זה מרגיש שכאילו משהו זז מהמקום שם וזה כואב עוד יותר כשאני נוגעת בזה. אני לוחצת על הטבעת (שעל הבסיס והשקית) פנימה כדי כאילו להכניס את זה וזה עוזר לכאב, והכאב באמת עובר קצת, אבל זה ממשיך שוב ושוב לחזור ואני פשוט מפחדת פחד נוראי שאולי זה הרניה...??? אז שוב, האם כדי לאבחן הרניה הכירורג צריך להכניס אצבע לסטומה????? o:

07/02/2011 | 21:03 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

ערב טוב, לא חובה להכניס את האצבע דרך הסטומה אבל זה יכול ממש לעזור לאבחנה. אגב - אין לך ממה להילחץ. זו פעולה לא כואבת, ובטח פחות כואבת מבדיקה רקטלית "רגילה".

07/02/2011 | 21:55 | מאת: שושנת העמקים

זה גורם לסטומה לשקוע, לא?

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות