בדיקת CEA, בעקבות כאבי בטן, בת 64

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

02/11/2020 | 17:24 | מאת: רינה

שלום רב, במסגרת בירור כאבי בטן, עשיתי MRI נצפו כמה ציסטות בלבלב, עשיתי גם בדיקת CEA והתוצאה 1.8 ng/ml אבקש לדעת מה פירוש התוצאה והאם יש מקום לדאגה.תודה רבה

רמת הCEA היא בתחום התקין. ציסטות בלבלב דורשות בירור, והMRI אמור לתת תשובה באיזה סוג ציסטות מדובר.

04/11/2020 | 14:53 | מאת: רינה

ציסטות קטנות בלבלב מתאימות ל-IPMN מסוג צינורות צד וללא שינוי.

IPMN מסוג צנורות צד זו מחלה שאינה מצריכה ניתוח אלא מעקב בלבד. הסיכוי לשינוי סרטני במחלה זו הוא מזערי.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות