שאלה דחופה בבקשה תודהההה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

28/09/2020 | 01:47 | מאת: אופיר

שלום רציתי לדעת עם צילום שיקוף של הבטן יכול למצוא דברים שבסיטי בטן לא יגלה ? תודה לך

כל בדיקה מתוכננת לענות על שאלה מסוימת ובהתאם לצורך האבחנתי הרופא בוחר את הבדיקה המתאימה. בשיקוף מצלמים מספר רב של תמונות ומקבלים משהו דמוי סרט המדגים תנועתיות של כיבר או התקדמות חומר ניגוד לאורך זמן. בct רגיל הצילום הוא אחד אלא אם מדובר בפרוטוקולים מיוחדים של ct (שוב-לפי הצורך האבחנתי הנקבע ע"י הרופא)

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות