כאב בטן צד ימין - קולונסקופיה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

21/09/2020 | 18:42 | מאת: אוה

מזה כשלושה שבועות כאב בטן ימנית - בהתחלה עמומים- עכשיו התגברו מגיע ב"גלים"- הגובה -בערך במרכז הבטן, בגיל 46 ביצעתי קולונסקופיה עקב מעט דם שהיה לי- הבדיקה יצאה תקינה ללא פוליפים. היוםאני בת 52.5- חלפו 6.5 שנים- האם יתכן שבמהלך 6.5 שנים גדל פוליפ שגורם לי כאב בטן ? האם כאב בטן בגלל פוליפ נגרם רק כשהפוליפ ממש גדול וגורם לחסימה? הבנתי שפוליפים גדלים בסביבות גיל 50 - האם יכול להיות שביצעתי את הבדיקה מוקדם מידי - ויצא "שכרי בהפסדי" בכך שלא ביצעתי בגיל 50? האם יתכן שפוליפ קטן גורם לכאב בטן? אציין שבבדיקת הקולונסקופיה צוין שרמת הכנה שערכתי "סביר "- האם הגיוני שפספסו פוליפ שהיה כבר בגודל מספר מילימטרים ועכשיו גדל משמעותית? מהו קצב גדילת פוליפ? האם כאב בצד ימין עלול להעיד על פוליפ במעי (או שצד שמאל יותר שכיח?) מצטערת על אורך השאלה אבל אני ממש מודאגת

עלייך לפנות לרופא לבירור כאבי הבטן. כל השאלות על הפוליפים מיותרות. קולונוסקופיה אצל מי שאין לו סיכון מוגבר מבצעים אחת ל10 שנים . הסיכוי שבעייתך קשורה לפוליפ היא קלושה. פני לבירור אצל הרופא שלך.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות