פיסורה חודשיים לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

28/08/2020 | 11:46 | מאת: שני כהן לוי

דוקטור שלום. חודשיים לאחר ניתוח הסרת סקין טאג שהיה לטחור ופיסורה -כרגע כאבים באיזור פי הטבעת ודימום בשירותים. רופא אחר שראה אותי טוען שרואה פצע ומעט היצרות . הרופא שלי ראה אותי הבוקר וטוען שהסיר את הסקין טאג עם פיסורה אשר היתה צמודה לו ולא ביצע הרחבה . לדברי הרופא הוא חתך את הסקין טאג עם מעט מהשריר הצמוד אליו. הבדיקה עצמה היתה מלאת כאבים, הרופא הצליח להכניס אצבע וכך שלל היצרות לטענתו . הרופא טוען שהפצע של הניתוח כואב ולא אמור לדמם, כרגע שלח אותי הביתה עם אובליחובה והפניה לקולונוסקופיה. שאלתי - אם הצליח להחדיר אצבע האם שולל היצרות? כי אצלי יש קושי מעט להוציא פסולת מהגוף לעומת לפני הניתוח. בנוסף האם הגיוני כי המקום כואב ומדמם חודשיים לאחר ההליך ואם לא האם מדובר בפיסורה או דבר חמור יותר? האם ניתן לנתח? אינני רוצה בשום פנים להישאר עם םצע מעיק ומדמם באיזור ואינני יודעת כיצד להתנהל מול הרופא.

כאב הנמשך חודשיים לאחר ניתוח כזה אינו מצב שגרתי. בבדיקה עם אצבע ניתו להעריך בצורה מדויקת אם יש היצרות חלקית או קשה. קולונוסקופיה לא תתרום הרבה לדעתי. פני לבדיקה חוזרת או לחוות דעת נוספת מכיוון שלא ניתן לענות על שאלתך ללא בדיקה גופנית.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות