היצרות חשודה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

27/08/2020 | 14:09 | מאת: שני כהן

דוקטור שלום.לפני שנתיים עברתי ניתוח טחורים טרומבוזיים ופיסורה עמוקה . ניתוח חוזר לפני חודש וחצי אחרי ניתוח להסרת טחור מעיק ופיסורה אשר היתה לצידו הרופא חתך את הטחור עם הפיסורה כדי לא לפגוע בשריר. מאז הכאבים לא משים ממני, הם כואבים במקום ספציפי והית נפיחות משמעותית שלא ירדה. בימים האחרונים התחלתי לנסות ולהפסיק שימוש באבילק, לאחר ישיבה בשירותים שמתי לב לקושי בהוצאת כל הפסולת מהגוף. הגעתי לרופא פרוקטולוג אחר שטען שהיא חושב שיש מעט היצרות של המקום מאחר ולא הצליח להכניס אצבע לבדיקה ורואה פצע שלא ברור לו אם מקורו מהניתוח או שפיסורה חדשה. שאלתי היא האם ההיצרות הזאת יכולה להיות זמנית? האם רצוי להמשיך במרככי צואה ? איך מטפלים במצב זה?

היצרות של פי הטבעת יכולה להגרם בשל ניתוחים קודמים בפי הטבעת. אם ההצירות משמעותית יש צורך בתיקון כירורגי. עד החלטה על המשך טיפול כדאי להשתמש במרככי צואה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות