דימום בצואה - התייעצות

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

15/08/2020 | 20:47 | מאת: ירון

שלום, בן 50, מזה שנים לא מעטות מקרים של דימום עם אבחנה של טחורים. למרות שמנוסח בזה כבר שנים, בכל פעם שיש דימום זה מפחיד מחדש. שאלתי, האם דימום שמופיע בתוך הצואה או מוטמע באזור קטן של הצואה יכול לרמז על מיקום הדימום ? יותר עמוק במערכת העיכול ולא מאחור מדמם או שאין קשר. לציין כי מופיע דם גם בעת הניגוב אך לא תמיד נזילת דם באסלה שצובעת אותו. לציין כי ביצעתי קולונוסקופיה לפני כשנה וחצי לאחר שאובחנתי כחולה קרוהן. (סמוך גם בבדיקת פרוקטולוג שאיבחן טחורים פנימיים) האם כדאי ומומלץ במצב כזה להשתמש בנרות כנגד הטחורים ?

לא ניתן לענות על השאלה ללא בדיקה גופנית

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות