קולונוסקופיה וירטואלי.

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

29/06/2020 | 21:25 | מאת: עדי

שלום,אני בן 45 בזמן האחרון יש לי יציאות שילשוליות בתדירות מאוד גבוהה. הרופא גסטרו נתן לי בדיקות ולבצע קולונוסקופיה וירטואלית מכיוון שביקשתי לאחר ארוע במשפחה של סטומה מהבדיקה עצמה . מה ההבדל המשמעותי בין הבדיקות והאם יש מקום יותר טוב לבצע את הבדיקה. בברכה

קולונוסקופיה רגילה כרורכה בהעברת מכשיר (צנור אופטי גמיש) לאורך המעי הגס. קולונוסקופיה וירטואלית היא בעצם צלום CT בפרוטוקול מיוחד להדגמת המעי הגס. שתי הבדיקות כרוכות בהכנת המעיים עם חומר משלשל. בבדיקה הוירטואלית מחדירים צנור לפי הטבעת דרכו מזרימים אויר לחלל המעי. בקולונוסקופיה רגילה ניתן לקחת דגימה אם יש ממצא הדורש זאת, מה שלא ניתן לעשות בבדיקה הוירטואלית. לעומת זאת הבדיקה הוירטואלית יכולה להדגים ממצאים בחלל הבטן שאינם קשורים למעי הגס עצמו והיא כרוכה בקרינה. בשתי הבדיקות ארעו מקרים של התנקבות של המעי (יותר בקולונוסקופיה רגילה). בהצלחה

30/06/2020 | 19:22 | מאת: עדי

תודה על ההסבר. דבר נוסף יש הבדל בין החומר המשלשל פיקולקס או פיקו סלקס?

זה אותו חומר. השם הנכון זה פיקו-סלקס אבל משבשים את השם ל-פיקולקס...

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות