מיואש מסינוס פילונידאלי

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

01/04/2020 | 21:10 | מאת: מיואש

שלום ד״ר ב2016 עברתי ניתוח לכריתת סינוס פילונידאלי בהרדמה מקומית בשיבא לשני תעלות שהוגדרו כרחבות הניתוח היו לי שני אבצסים בשני הצצדים של הישבן.ניתוח שהיה די פשוט היום ראיתי שבין העכוזים בפס באמצע הישבן אודם וגרד לי בהתחלה וראיתי שם קצת מוגלה קצת קשה למצוא כיום כירורג ומסוכן לצאת מהבית אני בטוח שזה חזרה של הסינוס ויש לי מספר שאלות. 1.בימים כאלה שקצת מתעכב כל הטיפול אפילו שהסינוס כרגע ללא כאבים, כרגע הוא גדל עוד ועוד? 2.מה האפשריות הניתוחיות בגדול הבנתי שיש כמה סוגי ניתוח/טיפול חדשים? 3 אני מאוד חרד ומפחד מהרדמה כללית האם 100 אחוז אפשר (גם באזור שציינתי) לחזור שוב על הפעולה בהרדמה מקומית? כמו שכבר עברתי. דיברתי עם הרופאת משפחה בוידאו שקראה את ההיסטוריה ונתנה לי אנטיביוטיקה ומשחה אנטיביוטית סליחה על האורך ותודה על המענה.

כלל לא בטוח שיש חזרה של הסינוס. לפעמים זו רק דלקת בצלקת. לא מסוכן ללכת לבדיקה. הסינוס לא גדל. עם יש שם שארית של הסינוס ניתן לנתח שוב בהרדמה מקומית. לפני ניתוח ניתן לנסות טיפול ע"י צריבה עם חומר כימי, מה שיכול להביא לריפוי בלי ניתוח חוזר. הכל תלוי בממצאי הבדיקה. ודבר אחרון-אין שום סיבה להיות מיואש (אלא אם כן זה שם הבמה שלך..)

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות