הליקופטר בבדיקת צואה חיובי

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

03/02/2020 | 23:29 | מאת: מטופל

שלום.אובחמתי בדיברקוליטיס.קיבלתי אנטיביוטיקה שבועיים יעשו לי גם קול נסקופיה שנראתה שיש לי סעיפים ללא צדלקת.עשיתימגם בקהילה בדיקת צואה נמצא לי הליקופטר חיובי .האם אני צריך אנטיביוטיקה להשמיד החיידק שהתגלה בצואה כהליקובטר חיובי ?

השאלה לא ברורה. בד"כ אבחון של הליקובקטר נעשה בביופסיה קיבתית בגסטרוסקופיה או בתבחין נשיפה. פנה עם השאלה לרופא שלך שמכיר את בעייתך

05/02/2020 | 16:57 | מאת: מטופל

תודה רבה על תשובתך. חיידק ההליקובטר התגלה לי בבדיקת צואה יצא אנטנטיגן חיובי. הוא אמר לי הרופא שזה נורמלי..משום מה לא מסתדר לי שאם יש חיידק הליקופטר חיובי בבדיקת צואה אני לא צריךתלטפל בזה.. אדמח לחוות דעתך. תודה

איני יודע. זה לא בתחום ההתמחות שלי

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות