ציפרודקס.................

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

19/12/2019 | 07:39 | מאת: אבי

שלום רב דוקטור, אני סובל מפיסטולה כבר שנה עם הפרשות מוגלה כל יום מהפתח החיצוני בלחי הישבן( חשוב לי לציין שפעם בכמה ימים אני חותך מעט את העור כדי לאפשר למוגלה להתזקז). קראתי בויקיפדיה ורשום שם שציפרודקס יכול לרפא את הפיסטולה. מזה יומיים אני בולע את הכדור הזה בוקר וערב ואחרי שנה שאני סובל יומיום ממוגלה שיוצאת לי מהפתח החיצוני, כבר יומיים שאין שום מוגלה וגם שאני לוחץ על הפיסטולה (יש לי פיסטולה שטחית שרחוקה 4 סמ מפי הטבעת)לא יוצאת שום מוגלה. ובנוסף מורח משחה מופירוסין על הפתח החיצוני. מה גם שהפיסטולה מרגישה לי קצת פחות נפוחה מתמיד. מה הסיכוי לרפא עם הכדורים ללא צורך בניתוח? אגב לאחר בדיקת mri נמצא שיש לי "פיסטולה פריאנאלית אנטרספנקטרית פשוטה עם הסננה דלקתית בתוך הטראקט והסננה קלה בלבד סביבו ללא עדות לאבצס".

עניתי על שאלתך בפורום אחר. יש צורך בניתוח...

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות