פיסטולה אנאלית ופיסורה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

24/08/2019 | 17:16 | מאת: רותי

שלום ד"ר, לפני כ5 חודשים עברתי ניתוח פיסטולה שאותה לא ניתן היה לכרות אלא להמשיך טיפול עם חוט סיטון כך שבכל חודש אני צריכה לגשת לרופא כירורג שיהדק את החוט. בפעם האחרונה שהייתי אצל הרופא הוא הידק את החוט ממש חזק כך שאני חוששת שעל הדרך פגע לי בפיסורה שממנה לא סבלתי כמה שנים. עברו 5 ימים מאז הביקורת ואני עדיין סובלת מכאבים מה שלא היה קורה לי בביקורות הקודמות. האם ניתן לעשות משהו בשביל להקל על הכאב? האם יש סיכוי שעקב זה אתחיל שוב לסבול מהפיסורה? ודבר אחרון, מה סיכויי ההחלמה של פיסטולה לאחר ניתוח בשיטה זו? תודה רבה

סיכויי ההחלמה מצוינים. הכאב הוא בשל הידוק הנקז. אם זה בלתי נסבל ניתן לגשת לרופא שישחרר קצת את הלחץ. כנראה אין קשר בין מה שיש לך עכשיו לפיסורה בעבר.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות