פיסורה לתינוקת בת חודשיים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

14/08/2019 | 08:56 | מאת: רוית

בוקר טוב. תינוקת בת חודשיים עם פיסורה. צורחת כל יציאה (אין לה הרבה, נראה שהיא מתאפקת אולי..). הרופא אומר שאין טיפול וזה יעבור.. אבל היא ממש סובלת.. שמעתי על תרופת סבתא שמורחים קורנפלור מחוץ לפי הטבעת וזה גם נכנס לבפנים וזה מקל.. כי זה חוסם את הפצע.. האם יש סיכונים בפעולה? האם יש איך להקל עליה?

איני מכיר שימוש בקורנפלור. ייתכן שבדיקה רקטלית (עם אצבע) תגרום להרחבה קלה של פי הטבעת ולריפוי מהיר יותר.

14/08/2019 | 23:07 | מאת: רוית

הבדיקה לא כואבת כשיש פיסורה? לתינוקות מכניסים את הזרת, נכון? תודה

נכון מאד

16/08/2019 | 18:26 | מאת: רוית

עכשיו בעלי אמר שעשו לה בדיקה כזו.. כל כמה זמן מותר לעשות את הבדיקה הזו כדי לראות שיפור?

לא ניתן לענות על השאלה בלי בדיקה גופנית. פיסורה אצל תינוקות נוטה להחלים מהר כך שאני מקווה שלא תסבול הרבה..

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות