שטיפת מעיים עי מכונה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

30/06/2019 | 05:13 | מאת: נתן

שקלתי לעשות קולונוסקופיה בח''ול, במדינה בה אני עובד. ההסבר על התהליך, שקבלתי, היה אודות שטיפת מעי מקדימה ולא תמיסות משלשלות וכדומה. חיפשתי חומר אודות הפרוצדורה בארץ והופתעתי שאין איזכור לשטיפת מעי, רק תמיסות משלשלות, צום מיצים וכו. אני תמה, אם לעשות שטיפת מעי, כי זה נשמע דווקא יותר מתקדם ויותר קל.

הטיפול "שטיפת מעיים ע"י מכונה" לא מוכר לי. ייתכן ומדובר בסדרת חוקנים לניקוי המעי הגס.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות