טחורים וניתוח טחורים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

06/06/2019 | 14:14 | מאת: שרון

שלום, אני בת 31, סובלת מבעיית טחורים כבר מספר שנים, היה בעבר טחור טרומבוטי שנוקז בבית חולים, טחורים פנימיים היו גדושים ומוגדלים, המליצו לי על ניתוח כריתת טחורים ואני לא הסכמתי, כיום בעזרת תזונה נכונה והרבה טיפולים טבעיים הטחורים הפנימיים בסדר וכבר לא גדושים, נשארה בעיה אחת והיא האיזור בו היה לי טחור טרומבוטי שנוקז, נשאר לי מן כיס עור שבכל מאמץ קטן מתנפח ונהיה גדוש וכואב, זה כנראה טחור חיצוני, הרופאה אומרת שהוא מושך איתו גם טחור פנימי והמליצה על ניתוח להסרת הטחור החיצוני והפנימי, אמרה לי שהיא תחתוך עד עומק של 3 סנטימטרים פנימה. אני לא רוצה לחתוך ולהוציא את הטחור הפנימי, רוצה להוציא אך ורק את מה שמפריע לי הבליטה החיצונית שלדעתי בגלל שנותחה לא מצליחה להירפא. במנוחה לא כואב לי, קיימת אי נוחות בגלל עור עודף שקיים שם, אני מתעקשת לא לנתח גם טחור פנימי אבל הרופאה אומרת אי אפשר. אני אובדת עצות, סובלת נורא ומפחדת מאוד מאוד מניתוח טחורים שהוא ניתוח קשה עם החלמה קשה וסיבוכים רבים, האם אפשר להוציא רק את מה שמפריע לי בצורה מינימלית? ולמה הרופאה לא מסכימה? אני מבינה שזה כדי למנוע בעיות בעתיד, אבל אני לא חושבת שזה נכון לכרות איבר חיוני, ועל אחד כמה וכמה שאני הצלחתי לרפא את הטחורים בעצמי ונשאר רק אחד בעייתי שנשאר ככה מהניקוז שעברתי והוא חיצוני, אני מרגישה שברגע שהוא ייעלם האיזור יתרפא. מה אפשר לעשות? תודה.

ניתן לכרות את הטחור החיצוני בניתוח פשוט בהרדמה מקומית. צפויים כאבים במשך שבוע עד שבועיים אחרי הניתוח

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות