בדיקת mre למעי דק עקב חשש למחלת מעי דלקתית

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

06/05/2019 | 10:42 | מאת: בת אל

לפני כמה ימים ביצעתי בדיקת mre להדמיית מעי דק כיון שנמצאו אצלי אפויות באליום סופי, בתוצאות: דיסטנציה לא טובה של קולון. ללא עיבוי דופן או האדרה פתולוגית. ללא לימפאדנופתיה. ללא מיימת. איברי הבטן העליונה ללא ממצא ראוי לציון. עצמות ללא ממצא. האם יכול להיות שלא ״עולים״ על דלקת מעיים?? אולי כדאי ללכת לחוות דעת נוספת, כי אני ממש סובלת מכל התסמינים לדעת הרופא שלי, ברקע משפחתי ישנן מחלות מעי דלקתיות.

בדיקת הMRE לא העלתה שום ממצא המרמז על מחלת מעי דלקתית במעי הדק. מכאן שהסיכוי שיש לך מחלה כזו הוא אפסי. עלייך לברר את התסמינים שלך אצל גסטרואנטרולוג

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות