כאבי תופת ביציאות בשירותים חודש אחרי לידה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

26/12/2018 | 13:59 | מאת: ספיר

שלום רב, ילדתי לפני חודש ובמהלך ההריון סבלתי מטחורים אך לא כאב לי כלל. בגלל שסבלתי מבעיה באגן במהלך ההריון(סימפיזיוליזיס) שממשיך גם אחרי התפקוד היומיומי שלי עדיין לא חזר. לפני כשבוע כל פעם שהלכתי לשירותים זה היה מלווה בצרחות וכאבי תופת ושרף שעות לאחר הביקור בשירותים. המצב החמיר למרות שמרחתי משחות טבעיות ומשחה שהרופא משפחה הביא לי, אך עדיין כואב נורא ללכת לשירותים. אני מרגישה נפיחות לאחר הביקור בשירותים שיורד אחרי שאני שוטפת את האזור אולי טחור פנימי שנכנס אבל קיים נפיחות תמידית באזור . למרות שאני מקפידה על תזונה עשירה בסיבים, שותה מיץ שזיפים ואוכלת ירקות ופירות עדיין אני לא מצליחה להגיע להתרוקנות ומהכאבים אני לא חוזרת לשירותים פעמיים באותו יום. ההרגשה כאילו יש לי חתך מבפנים ולכן גם שרפרף לא עוזר ביציאות בשירותים רק מחזק את הכאב. שאלתי זה האם זה טבעי שזה קורה חודש לאחר לידה? האם זה אמור לעבור? רופא משפחה לא נתן לי מענה רק אמר שצריך שיהיה יציאות רכות.. האם אפשר לעשות משהו בשביל להקל על הביקור בשירותים? אודה לתשובה הסבל מקשה נורא לחזרה לשגרה אחרי הלידה..

לא ניתן לענות על שאלתך בלי בדיקה גופנית

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות