כאבים עזים אחרי ניתוח pph

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

15/12/2018 | 23:36 | מאת: עדי

לפני שבועיים עברתי ניתוח טחורים בשיטת pph. הרופא ציין לפני הניתוח שמדובר בהחלמה קלה יחסית לניתוח כריתה רגיל, וכך גם קראתי באינטרנט. אך מאז הניתוח אני שבועיים עם כאבי תופת. משככי כאבים לאורך כל היום. נבדקתי שבוע אחרי הניתוח והרופא ציין שהכל תקין אך אני בסבל רב. לא מצליחה לישון בלילה ולא מוצאת מנוחה ביום מהכאב. בשבוע שעבר הגעתי עם הכאבים למיון וקיבלתי גם אנטיביוטיקה חזקה בשל חשש לזיהום. האנטיביוטיקה הקלה על הכאבים במובן זה שאני יכולה להסתפק במשככי כאבים כמו נורופן ואופטלגין להקלה מסויימת. אך עדיין זה לא דומה לתיאור של החלמה קלה ואחרי כל יציאה יש לי כאבים עזים . עושה אמבטיות רבות ביום והיציאות רכות. שאלותי: האם זה סביר החלמה כה ממושכת בניתוח בשיטה זו או שזה מעיד על בעיה? האם ייתכן ונוצרה פיסורה בעקבות הניתוח שגורמת לכאבים? האם אפשר למרוח משחות להקלה כמו רקטוצטרין בשלב זה?

מדובר במהלך לא שגרתי. אני ממליץ שתבדקי אצל הרופא המנתח בהקדם

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות