נגישות
נגישות

טיפול בפיסורה ללא ניתוח

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

21/11/2018 | 19:00 | מאת: הילה

שלום, אני סובלת מפיסורה כבר כמעט שנה. טיפולי משחות שונים לא הועילו. הגעתי למקום אשר מטפל בפיסורה על ידי הזרקה של דיספורט לסוגר הפנימי ושיתוקו ואם יש צורך, לאחר כ4 שבועות, מטפלים בגלי רדיו ישירות לאיזור. יש לי שתי שאלות: 1. האם שיתוק הסוגר הפנימי לא יגרום לבעיה (גם אם חלקית וזמנית) בשליטה על הסוגרים? 2. האם לשיטת הריפוי יש השפעה כלשהי על הסיכוי לחזרת הפיסורה בעתיד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

איני מכיר את השיטות שהזכרת. שיתוק הסוגר הפנימי אינו אמור לפגוע בשליטה על הסוגרים (בניתוח חותכים את הסוגר הפנימי...). אין קשר בין שיטת הטיפול לסיכוי לחזרה של הפיסורה.

22/11/2018 | 23:31 | מאת: הילה

תודה רבה על התשובה המהירה והעניינית.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות