חשד לפיסורה בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

04/10/2018 | 02:24 | מאת: עידן

שלום דוקטור, בחודש האחרון כל ניגוב בשירותים לווה בדם על נייר הטואלט. לאחר בדיקה בעזרת מראה הבחנתי במין פצע כמו חור בחלק החיצוני של פי הטבעת( ראה צילום) לאחר כמה ימים נראה שזה מעט השתפר( ראה צילום שני) רופאת המשפחה טענה שכנראה מדובר בפיסורה( או פיסטולה בסבירות נמוכה) וביקשה שאמרח משחה פרוקטו גליבנול על הפצע החיצוני ובתוך פי הטבעת. 1. האם לפי הצילומים זה נראה כמו פיסורה? פיסטולה? (או משהו אחר)? אציין שרק כשפיסקתי באצבעות את פי הטבעת הפצע נפתח ונגלה. 2. אם זה אכן פיסורה, האם זה חכם למרוח פרוקטו גליבנול שמיועדת בכלל לטחורים? לפי העלון "מפחית חדירות של כלי הדם"... זה אולי יעיל לטחורים אבל בפיסורה אני לא רוצה להשיג תוצאה הפוכה של זרימת דם כדי להאיץ החלמה? אציין שהכאב ממש זניח ולא מרגיש שזקוק לחומר מאלחש. לא הצלחתי להעלות לפה קבצים. מצרף לינק לתמונות https://unsee.cc/274ca2ba אשמח אם תענה לשאלותי. תודה

לא ניתן לראות תמונות כאן. לא ניתן לענות על שאלתך בלי בדיקה גופנית (בלי קשר לתמונות..) פנה לבדיקת מומחה בתחום

06/10/2018 | 02:30 | מאת: עידו

מנסה להעלות תמונה שוב

06/10/2018 | 02:38 | מאת: עידו

שלום דוקטור, קצת תמוהה לי התגובה הרי הפורום הזה נועד לתת ייעוץ כללי וראשוני וברור לי שלא נועד להחליף בדיקה. לצערי לקבוע תור לפרוקטולוג בקופ"ח שלי לוקח למעלה מחודשיים ולכן בנתיים פניתי אל רופאת המשפחה שנתנה אבחנה על סמך התמונות שצירפתי פה בלבד. שאלתי שתי שאלות מאוד ספציפיות ואנסה למקד אותן שוב: 1. האם לפי התמונות יש אפשרות שזו פיסורה? ברור לי שבשביל אבחנה מדוייקת אצטרך לחכות חודשיים לתור שלי. ואולי עד אז אני סתם מטפל במשחה שרק תחמיר את המצב. 2. ושאלה שניה, האם המשחה פרוקטו גליבנול שמיועדת לטחורים יכולה גם לעזור לפיסורה (בהנחה שזו פיסורה)? - אני שואל באופן כללי. https://pasteboard.co/HH6YlTm.jpg https://pasteboard.co/HH6YTbO.jpg

לפי התמונות זה נראה כמו פיסורה בעור, משהו חיצוני. להבדיל מהפיסורה השכיחה שהיא ברירית פי הטבעת ומלווה בכאבים חזקים. מציע שתפנה לבדיקת מומחה. בינתיים אתה יכול להשתמש במשחת דרמקומבין או בטאקורטן

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות