פיסורה שחזרה. האם חייבים ניתוח?

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

20/09/2018 | 13:30 | מאת: דנה

סבלתי מפיסורה בהריון והרופא שאיבחן נתן למרוח משחה נפרידין. הכאבים חלפו ולא היה דימום יותר. חודש לאחר הלידה.. הכאבים חזרו והרופא איבחן שוב פיסורה. הוא טען שלדעתו חייבים ללכת לניתוח. האם יתכן ששימוש חוזר במשחה יעזור? ונוכל להמנע מניתוח?

מכיוון שפיסורה אינה מהווה סיכון בריאותי ניתן לנסות שוב טפול תרופתי

20/09/2018 | 22:18 | מאת: דנה

אבל האם זה שפיסורה חזרה כל כך מהר מעיד שהטיפול התרופתי (משחה) לא עבד? או שקיים סיכוי שבגלל הלידה זה חזר וטיפול חוזר יסגור אותה לתמיד? אני פשוט בלחץ תמידי שכל יום אני אגלה שהיא חזרה. כרגע כבר כשלושה שבועות היא "שקטה" אבל אני לא אוכל לחיות לנצח בפחד... תודה על התגובה

אין צורך לחיות בפחד. זה לא סרטן... נסי טפול תרופתי שוב. במקרה של כישלון הטיפול או חזרה של הפיסורה תמיד נשארת אפשרות של ניתוח בעתיד

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות