עכירות שומן פריטוניאלי

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

30/08/2018 | 00:21 | מאת: רואן

שלום מלפני שלושה חודשים יש לי הרגשה של דופק חזק חזק בבטן עליונה נפיחות מעל הטבור עד למתחת החזה כמו גוש פועם שיש פה דופק כל הזמן יש לי בטן נפוחה מרגישה כמומשהו זז בבטן עברתי סיטי רשום כך : תוכן רב בקולון שלפוחית שתן מכווצת עכירות שומן פריטוניאלי מה זה אומר

המושג "עכירות שומן" בבדיקת CT יכול לרמז על תהליך דלקתי בשומן. יש צורך בבדיקה והכרת המטופל ותלונותיו כדי להסיק מסקנות מתשובה זו.

31/08/2018 | 14:45 | מאת: רואן

זה דבר מסוכן כי קבעתי תור לסיטי עם חומר ניגוד איך שהמליצו אבל התור רחוק מאוד בחודש 12 ממליץ להמתין לתור או לפנות למיון

הCT שכבר נעשה לא הדגים משהו מדאיג. אם את סובלת-פני לבדיקה חוזרת אצל הרופא/כירורג שלך

06/12/2018 | 00:06 | מאת: רואן

שלום רופא אני עברתי טת הסיטי השני של בטן ואגן עם חומר ניגוד כדי לשלול מה זה״עכירות השומן הפריטוניאלי״ תשובת הסיטי תקינה אבל אני עדיין מרגישה דופק חזק חזק בבטן במיוחד בבטן עליונה באמצע הבטן כמו כדור וען ומסתובב לי בבטן הרבה התכוציות ותזוזות וזה מחמיר בשעות הלילה אם בסיטי תקין מה זה אומר ואיזה בדיקת עוד אפשר לעשות ?!

אם תשובת הCT תקינה אז מה שאת מתארת זו איזושהי הפרעה תפקודית. מציע שתתייעצי עם גסטרואנטרולוג

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות