שאלה בנוגע לשערה הפוכה בלחי הישבן

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

06/07/2018 | 20:25 | מאת: jeven

שלום, גילו אצלי שערה הפוכה בזמן שהייתי בגרמניה, אמנם לא בעצם הזנב, אלא בין לחיי הישבן, בלחי שמאל, ב13 ליוני. באותו היום, הרופא עשה לי "incision and drainge" ככה שכבר לא כואב לי האזור, גם היום. מאז שהרופא עשה את זה הפצע החלים טוב מאוד וכבר אין לי שם שום כאבים. הרופא בכל זאת המליץ מאד על ניתוח. השאלות שלי הן ככה: האם יש מצב שאחרי מה שהוא כבר עשה, הכאב לא יחזור לכמה שנים לפחות? ואם כן, אפשר לדעת בערך מתי הוא יחזור? האם זה ממש הכרחי לעשות ניתוח כדי שלא יחזור הכאב? כל עוד אין כאב אני יכול לחיות עם זה. יכול להיות שהזיהום הזה הוא משהו חד פעמי, שלא יחזור? אני אצרף תמונה של ההרפאה שלי מה"incision and drainage" . תודה רבה

עברת ניקוז של סינוס פילונידלי שהזדהם. בעיקרון מומלץ לנתח ולכרות את הסינוס (חלל תתעורי שלרוב מכיל שיער ולכן הכינוי העממי "שערה הפוכה"). לא חייבים לעשות זאת במחיר של אפשרות להתלקחות דלקתית נוספת או יותר. אם אינך מעוניין בניתוח אתה יכול להמתין ולראות מה יקרה בעתיד. אין בכך סיכון מיוחד..

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות