שאלה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

11/05/2018 | 07:50 | מאת: נ

בוקר טוב.. רציתי לשאול רופא משפחה ייעץ לי ללכת לפרוטולוג יוצא לי מפי הטבעת דם. רציתי לעשות קודם בדיקת צואה רגילה או דם סמוי לראות אם יש בעיה או אולי חיידק ורק אם יש ללכת והוא לא רצה לתת לי כי הוא אמר שאין קשר.. כדאי לי להתעקש? אף פעם לא עברתי בדיקה אצל פרוטולוג ואני קצת מתביישת

ברגע שיש דם גלוי אין צורך בבדיקת דם סמוי אלא יש צורך להיבדק כפי שהמליץ רופא המשפחה

11/05/2018 | 08:41 | מאת: נ

לא כדאי לבדוק לפני בדיקה כזו חיידקים שאולי גורמים לזה? הרי בדיקת צואה זה בדיקה פשוטה

11/05/2018 | 11:41 | מאת: מ

בנוסף לשאלה קודמת. ראיתי סרטון שלך בפייסבוק מסביר על הבדיקה הפרוקטולוגית והסברת שם רק על רקטוסקופ... לא דיברת על בדיקה עם אצבע... מתי משתמשים ברקטוסקופ ומתי עם אצבע? אני חושבת שאם כבר אין ברירה אז אני מעדיפה רקטוסקופ... תודה רבה

הבדיקה מתחילה תמיד בבדיקה עם אצבע. ורק אחריה, אם יש צורך, ממשיכים בבדיקה עם מכשיר מתאים

12/05/2018 | 21:56 | מאת: נ

תודה... הבדיקה כואבת?

לא אמורה לכאוב

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות