טחורים שנים רבות....

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

12/04/2018 | 11:52 | מאת: מודאג מאד

שלום ד"ר, תודה רבה על זמנך! אשמח להתייחסות כמה שיותר ספציפית ומפורטת כי רב התשןבות שאני מקבל מהרופאים באינטרנט ובמציאות בעניין הן מאד מאד לקוניות... אני בחור בן 24 סובל מטחורים כעשור. בעקבות תזונה והרגלים הצלחתי להביא את הטחורים הפנימיים למצב טוב, כמעט ואינם. אני סובל מטחורים חיצוניים שכם פוגעים מאד באסתטיקה של האיזור וגם כואבים לי במהלך יחסי מין וכל כמה זמן אפילו סתם נדלקים. המצב מאד מצער אותי ואני מקיים יחסי מין אולי אחת לשנה, ובגילי מעבר להנאה זו פגיעה גדולה בבטחון העצמי. אציין שאני הצד המקבל ביחסי המין. 1. איזו טכניקה היא המומלצת ביותר להסרת הטחורים? 2. אוכל לשוב לקיים יחסי מיו תקינים לאחר מכן? 3. ניתן לטפל באסתטיקה של האיזור? האם יש סיכוי לקבל חזרה את חיי המין התקינים שלי? תודה מראש

אם יש טחורים חיצונים המפריעים באיכות החיים ניתן להסירם בניתוח פשוט, אפילו בהרדמה מקומית. צריך לדעת שמדובר באיזור רגיש ובזמן ההחלמה יש כאבים שבוע-שבועיים מהניתוח. בנוסף, אם יש טחורים כאלה בכל היקף פי הטבעת, לעיתים ההסרה צריכה להיות בשלבים כדי לא לגרום להיצרות פי הטבעת.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות