טחורים שצצו בחודש שמיני

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

08/04/2018 | 13:54 | מאת: דנית

שלום לך ד"ר רפאל, אני באמצע חודש שמיני ודי פתאם צץ לו טחור בצורת חצי עיגול. ביום הראשון שזה קרה אלה היו כאבים בלתי נסבלים. פחות ביציאות אלא בהליכה, ישיבה שכיבה ובכלל כל פעולה הכי קטנה. יום למחרת אחרי שהתחלתי למרוח פרוקטו גליבנול ומגבונים של אותה חברה, חל שיפור קל אבל עדיין מאד מלחיץ אותי אפילו למרוח שם רק מהמחשבה שזה יהיה שם לתמיד.. שלא לדבר על החשש מלידה רגילה ולחיצות כאשר אני מגיעה עם הטחור הנוראי הזה ): יכול להיות שבימים שקדמו לזה באמת ישבתי יותר מידי ולחצתי וזה בשילוב עם לחץ הרחם לא עשה טוב אבל מה בכל זאת אפשר לעשות לפני הלידה?? ניסיתי בעדינות להכניס אותו אבל יש לו דעה משלו.... אשמח לכל עצה ממך ואם חלילה זה לא יעבור אחרי הלידה האם יש סיכוי ללא התערבות כירורגית שזה יעבור מעצמו? כי לא ברור לי איך בכלל זה יכול לקרות. תודה מראש!

מדובר בשטף דם תתעורי שחולף עם הזמן. ברור שהריון ו/או מאמץ גופני בעת לידה יכול להחמירו. הדם בכל מקרה נספג לאיטו והנפיחות חולפת.

10/04/2018 | 08:33 | מאת: דנית

תודה עבור תשובתך; שטף דם תת עורי בעצם אינו טחור...? ותוך כמה זמן לרוב הנפיחות הזו אמורה לעבור?

לרוב לוקח מספר ימים אבל לפעמים יותר... ההריון גם מוסיף להארכת תקופת ההחלמה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות