בדיקת דם סמוי- חיובי

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

18/03/2018 | 20:16 | מאת: חן

שלום ד"ר, תוכל לפרש לי את הממצאים הבאים? טחורים חיצוניים קטנים לא דלקתיים או טרומבוטי. אנוסקופיה טחורים פנימיים בקדמית בצורה בלתי סדיר- בנוסף פצע דם בקדמית רטרוסקופיה עד גובה 11 ס"מ- הכנה תתאופתימלית- 3 פאפילות היפרטרופים בפוסטריור אנטריור ולטראל שמאל. יש הפניה גם לגסטרו ולקולונוסקופיה.

דם סמוי חיובי-פירושו שבצואה נמצא תוכן דמי. אם יש לך דימום גלוי לעין לבדיקה זו אין שום משמעות. בבדיקתך נמצאו טחורים פנימיים כשבאחד מהם נראה מקור לדימום. כמו כן נראו 3 בליטות ברירית פי הטבעת שאינן בעלות חשיבות רפואית.

19/03/2018 | 09:34 | מאת: חו

היי, אין דימום נראה לעין... הכוונה ב"פצע דם" זה שאחד מהטחורים נמצא מדמם או שזה יכול להיות משהו אחר? האם יכול להיות שזה פוליפים?

איני יודע. שאל את מי שכתב את התשובה. כנראה טחור עם סימן לדימום. בוודאי לא פוליפ

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות