שאלה בקשר לבדיקה שאני צריכה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

11/11/2017 | 17:45 | מאת: רוני

שלום, רופא נשים הציע לעשות אולטרסאונד דרך פי הטבעת כדי לבדוק את השחלות. באולטרסאונד דרך הבטן הוא לא מצליח לראות טוב. ואני בתולה לכן אולטרסאונד דרך איבר המין לא רלוונטי. האם בדיקה כזו יכולה לגרום לפיסורה או נזק אחר? ניסיתי לעשות תרגול עם עצמי ובקושי עפרון אני מצליחה להכניס לשם.

בדיקת US דרך פי הטבעת אינה אמורה לגרום לפיסורה או נזק אחר. אבל - בדיקה זו אינה מיועדת להדגמת השחלות אלא לבדוק את אזור הסוגר האנאלי

בדיקה זו אינה אמורה לגרום לפיסורה או לנזק אחר. אבל - הבדיקה מיועדת להדגמת אזור הסוגר של פי הטבעת ולא להדגמת השחלות הנמצאות "בעומק" רב יותר בחלל הבטן

11/11/2017 | 19:45 | מאת: רוני

אז למה הרופא הציע את זה? הוא כתב "US חוזר עוד 4 שבועות. ניתן לשפר רזולוציה ע"י PRS לפי צורך קליני". לא סגורה על האות הראשונה שזה P. הוא כתב בכתב יד. והוא הסביר שזה דרך פי הטבעת.

איני יכול להסביר החלטה של רופא אחר. מציע שתפני אליו לבירור הנקודה

11/11/2017 | 22:40 | מאת: רוני

ברור שאשאל (בביקור של עוד חודש). אבל אתה כותב שבכלל הבדיקה הזו לא מתאימה לבדיקת שחלות. לא ציפיתי לתשובה כזו (הרי שאלתי רק אם זה יכול לגרום לפיסורה). ממש מבולבלת מהתשובה שלך. יש או אין בדיקה כזו? גם אם יש מכשיר ארוך יותר שכן יכול להגיע לשחלות (אבל לא מיועד לזה) בטח זה מאוד מאוד לא נעים.

בדיקת TRUS (אולטרא סאונד דרך פי הטבעת) אינה מיועדת לבדיקת שחלות. צר לי שזה גורם לך בלבול אך זו העובדה...

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות