לאחר ניתוח פיסטולה לפני שבוע וחצי

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

31/10/2017 | 22:49 | מאת: א

שלום. לפני כשבוע וחצי עברתי ניתוח להסרת פיסטולה בפי הטבעת. תופעות הלוואי לפני הניתוח היו גרד עז בפי הטבעת. לאחר הניתוח פסק הגרד אבל ממש מספר ימים לאחר מכן התחלתי לחוש שוב גרד עז. אני מתוסכלת מאוד ונמצאת ממש בסבל מכך. האם זה אמור להיות כך? הגרד לא אמור להיעלם לאחר הניתוח? כמו כן מעניין אותי, לא היה כדאי להפנות לקולונסקופיה ולבדוק לפני שמבצאים ניתוח זה? נכנסתי לחששות לגבי הסיבות להיווצרות המצב הזה... אשמח לתשובה.

גרד אינו התופעה העיקרית בפיסטולה. אם את מוטרדת פני לרופא המנתח. אין צורך לעבור קולונוסקופיה לפני הניתוח (פרט למקרים לא שכיחים בהם יש חשד למחלת מעי דלקתית).

02/11/2017 | 22:57 | מאת: א

תודה על התשובה. התופעת לוואי היחידה שיש לי זה גרד ובוודאות הייתה פיסטולה לפי הרופא. מנסה להבין, יכול להיות שהגרד הוא מסיבה אחרת? בעבר עשיתי בדיקת צואה ולא נמצאו חיידקים. הגרד מפריע לי מאוד ואני פשוט מתוסכלת שזה לא עבר לאחר הניתוח. יש לי תור לרופא רק לעוד שבועיים, אשמח לתשובה.

נסי להקדים את התור לרופא. הגרד יכול להיות מהפרשה באזור הנתוח

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות