חשד לקוליטיס כמה שאלות

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

04/10/2017 | 07:38 | מאת: יערה

חודש אולי קצת יותר שיש לי התקפי כאבי בטן, הקאות אחרי ארוחות ושלשול דמי. הגיל שלי הוא 25 וירדתי 8 קילו בחודש האחרון. רופא משפחה אמר לי ללכת לגסטרו כי אולי יש לי מחלה דלקתית במעי. עשיתי גם בדיקות דם ומה שקשור לדלקות תקין, אין סימן לדלקת.... חשבתי שאפשר לראות את זה בבדיקת דם. 1) מה זה אומר שלא רואים? זה נשמע כמו קוליטיס? 2) מה הבדיקות שעושים אצל הגסטרו כדי לאבחן קוליטיס? 3) מה קורה אם לא נבדקים מה הנזק?

התיאור מחשיד למחלת מעי דלקתית. יש צורך בבירור כדי להגיע לאבחנה ולהתאים טיפול. בדיקות דם אינון מספיקות לאיבחון. יש צורך בבדיקות נוספות, ייתכן שגם קולונוסקופיה. הבירור נעשה אצל גסטרואנטרולוג. אם לא מטפלים המצב יכול להחמיר, כך שזאת לא אופציה.

04/10/2017 | 13:38 | מאת: יערה

תודה על התשובות, בהתחלה חשבתי שאולי זה בעיה בתזונה או שזה הוירוסים האלה שמסתובבים וגורמים לשלשולים או סתם קלקול קיבה... וכשאמרתי את זה לרופא הוא ביטל אותי.. אבל למה? למה ללכת רחוק עד מחלת מעי דלקתית? בעניין בדיקת קולונסקופיה- אין מצב- יש בדיקה אחרת שאפשר לצלם את המעיים ולהיכנס דרך חור אחר ולא דרך שם? סיטי בטן? משהו פחות מביך..? והשאלה האחרונה שלי נראה לי, במידה וזה מחלת מעי כזאת יש פתרון בכלל? או שזה רק שינוי תזונה ולדעת לחיות עם זה? כי זה מה שאני קוראת באנטרנט- ואם כך, למה לא לשנות תזונה ולבדוק אם משתפר לפני שניגשים לגסטרו? גם את זה ניסיתי לשאול את הרופא משפחה אבל יצאתי רק עם הבהרה שאני לא רופאה... אני רוצה להדגיש- לא ירדתי במשקל בלי להרגיש- בגלל הכאבי בטן והשלשולים במודע התחלתי לאכול פחות ואז גם פחתו הכאבים ואז יצא שירדתי במשקל הרבה ומלחיץ. ביום יום חוץ ממה שכתבתי אני מרגישה ממש טוב!

התלונות שלך מחייבות לפנות לבדיקת רופא גסטרואנטרולוג. ההתכתבות כאן אינה מחליפה בדיקת רופא. באשר לצורך בקולונוסקופיה- הרופא יחליט על הבדיקות הדרושות. במקרה של אפשרות למחלת מעי דלקתית אין בדיקה היכולה להחליף את הקולונוסקופיה. לסיכום: פני לבדיקת רופא. אולי הכל ייגמר בבדיקות דם וצואה.

04/10/2017 | 17:31 | מאת: יערה

אוקיי תודה אפנה לבדיקה מה שיהיה יהיה

09/10/2017 | 13:59 | מאת: יערה

הי שוב אני, תוכל לכתוב לי או לשים לי קישור לתזונה נכונה או מה אסור לאכול ומה כדאי לאכול בהנחה שיש לי מחלת מעי דלקתית?

עד שאין אבחנה מדויקת אי אפשר לתת המלצות. תאכל מה שמרגיש לך טוב ואל תאכל מה שמחמיר את השלשולים או כאבי הבטן

09/10/2017 | 18:40 | מאת: יערה

הכל עושה לי רע.. ובינתיים אני רק מרזה ומרזה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות