מעי דק עזרה ופענוח

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

06/07/2017 | 19:25 | מאת: טל

בס"ד שלום רב תודה רבה על העשייה הנפלאה לאמא בת 65 שתהא בריאה גילו דם סמוי בצואה עברה קולונסקופיה בה הוסרו 2 פוליפים ונמצא ממצא סוב קטן 6ממ מוקוזלי צהבהב בבסיס הצקום . לטענת הרופא ייתכן שמדובר בבלוטת שומן או משהו לא חריג הופנתה לCT אמא החליטה לעשות MRI ולהלן התוצאה מצאים: אין מיימת. כבד – בגודל ומרקם תקין. כיס המרה , הטחול , הלבלב , האדרנלים ללא ממצא. אין לזהות גושים בבטן העליונה. הכליות בגודל ומבנה שמורים. אין עדות לעיבוי או הצרות לולאות מעי דק או גס. הערכת הקולון סוב אופטימאלית בשל העדר הכנה. לציין כי בדיקת MRI אינה אופטימאלית להערכת המעי הגס. מודגם תוכן צואתי בכמות בינונית בקולון. אין עדות להאדרה פתולוגית. אין עדות למורסות, פיסטולות או סימני חסימה. אברי האגן המודגמים שמורים. סיכום: ללא עדות לפתולוגיה ברורה לאורך לולאות המעי המודגמות מה אומר הפענוח לעניין הממצא הסוב מוקוזלי יש חשש כלשהו לא ברור מה זה העדר הכנה הרי הייתה הכנה לבדיקה אודה לעזרה רפואה שלימה לכולם

הממצא המתואר בקולונוסקופיה הוא גוש שומני קטן מתחת לרירית. ממצא כזה כלל אינו מחייב בדיקת הדמייה נוספת כי מדובר בתהליך שפיר חסר משמעות קלינית. בדיקת הMRI תקינה לחלוטין. לסיכום- אין כל סיבה לחששות.

07/07/2017 | 18:09 | מאת: טל

חן חן לך ד״ר תודה רבה שבת מבורכת

03/10/2017 | 19:43 | מאת: טל

בס"ד דר שלום חג שמח האם יש צורך לאור המקרה הנל לחזור על קולנוסקופיה לצורך ברור הממצא הסוב מוקוזלי שנמצא הלוא אמא עשתה אם אר איי לא יודע כמה זה היה נחוץ ומועיל אבל יש מי שאמר לה שאולי צריך לעשות שוב קלונוסקופיה ? מה זה ייתן מה שראו לפני חצי שנה יראו גם עכשיו ומה זה יתרום לעניין הממצא הסוב מוקזלי ? אנא עזרתך תודה

10/07/2017 | 16:35 | מאת: טל

בס"ד שאלה נוספת דר רשום שהמעי לא היה "נקי" האם עקב כך פחות ניתן להתחייב לגבי ממצאים באזורים אלו של מעי.? האם צריך המשך מעקב אנדוסקופי ולשקול הדמיה נוספת בהמשך. תודה

10/07/2017 | 16:59 | מאת: טל

בס"ד שאלה נוספת דר רשום שהמעי לא היה "נקי" האם עקב כך פחות ניתן להתחייב לגבי ממצאים באזורים אלו של מעי.? האם צריך המשך מעקב אנדוסקופי ולשקול הדמיה נוספת בהמשך. תודה

המעי אולי לא היה נקי לגמרי אבל קרוב לודאי שאין שם שום ממצא בעל משמעות. צריך להיות בביקורת של הרופא המטפל

10/07/2017 | 20:01 | מאת: טל

חן חן תודה רבה בריאות לכולם

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות