מהו גסטרוגרפין ומה ההבדל בין בדיקה זו לבין בליעת או חוקן בריום?

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

30/04/2017 | 09:53 | מאת: מור סטודנטית לסיעוד

בוקר טוב, רציתי להבין מה ההבדל בין גסטרוגרפין לבין בריום. מהו ההבדל בין החומרים והבדיקות. תודה רבה!

שני החומרים הינם חומר ניגוד לצילומי רנטגן. כלומר-חומר החוסם את קרני הרנטגן ובכך ניתן להדגים חללים אנטומיים שהוא ממלא אותם בזמן הצילום. בוחרים את סוג החומר לפי סוג הבדיקה ומה מחפשים לאבחן. למשל-בריום אינו משמש לבדיקת CT.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות