התייעצות רפואית - תיאור תסמינים קליניים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

25/02/2017 | 16:38 | מאת: יואל

שלום ד"ר. אני בן 40, חליתי בדלקת פרקים לפני מס' חדשים ועלה החשש שדלקת הפרקים קשורה למיעיים. יש לי תסמינים מזה מספר שנים שהזנחתי בטפשותי הרבה: 1. דימום קל מפי הטבעת לאחר יציאה + גרד קשה ומציק בעיקר בלילה. 2. קושי במתן צואה- על מנת להתרוקן עליי לפנות את הצואה בעזרת אצבע (עם כפפה) ותמיד מרגיש שלא התרוקנתי מספיק. 3. הצואה יוצאת לרוב מעוכה כאילו משהו לוחץ עליה במעבר. 4. לרוב, הצואה בצורה של עיגולים בגודל קטן עד בינוני. 5. לעיתים רחוקות, אני מרגיש כאב בפי הטבעת וזה מה שאומר לי שאני צריך ללכת לשירותים. ללא הכאב לא הייתי יודע שאני צריך להתפנות. התופעות הנ"ל כבר מעל ל 6 שנים והזנחתי. לאחרונה התפרצה אצלי דלקת פרקים ואני חושש שיש קשר בין התסמינים שתיארתי לבין המחלה שלקיתי בה ועכשיו "התעוררתי" ורוצה לתקן את מה שניתן. אודה לעזרתכם: 1. האם לפי התמונה הקלינית יש לך השערה במה מדובר? 2. האם סרטן זו אחת מהאופציות? 3. איזו בדיקה אני צריך לעשות? למי לפנות? גסטרו? פרוקטולוג? 4. האם יש קשר בין התפרצות דלקת פרקים למעי הגס? הדק? 5. האם לבקש סיגמוסקופיה או קולונוסקופיה? אודה מאוד מאוד לעזרתך. יואל

עליך לעבור בהקדם! בדיקת קולונוסקופיה. כדאי שתיבדק ע"י כירורג פרוקטולוג ש"ינווט" את הבירור בבעייתך ויפנה אותך בזריזות לבדיקות הדרושות. כנראה שאין קשר בין התלונות ממערכת העיכול למחלת דלקת הפרקים. גידול במעי הגס בהחלט נכנס לרשימת האבחנות האפשריות ולכן כדאי לבצע את הבירור בזריזות

25/02/2017 | 19:11 | מאת: יואל

תודה רבה. יש לי תור לגסטרואנטרולוג השבוע. האם לדרוש בנוסף גם כירורג פרוקטולוג או שמספיק גסטרואנטרולוג?

ראה תשובתי

25/02/2017 | 21:09 | מאת: יואל

הבנתי. תודה רבה.

25/02/2017 | 21:09 | מאת: יואל

הבנתי. תודה רבה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות